• Agneta

CLEMENTINER MED POLLYFLUFF

En riktigt god och frisk efterrätt i adventstid vill jag dela med mig av här. Hittade den på arla.se och har testat den på familjen. Den är både söt och frisk på en gång och passar riktigt bra som efterrätt så här i advent.


CLEMENTINER MED POLLYFLUFF (4 port)


Ingredienser:

  • 4 clementiner

  • 3 dl vatten

  • 2 dl strösocker

  • 2 kanelstänger

  • 2 stjärnanis

  • 1 tsk vaniljsocker

Pollyfluff:

  • ½ påse Polly, ca 100 gr

  • 2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka upp vatten, socker, kanel och stjärnanis. Ta från värmen och rör ner vaniljsocker.

2. Skala clementinerna, lägg dem i den varma lagen och låt kallna.

3. Blanda grädde och Polly i en kastrull. Värm på medelvärme. Rör om hela tiden tills pollyn smälter. OBS! Grädden får inte koka då finns det risk att den skär sig. Låt kallna och stå i kyl, gärna över natten.

4. Vispa upp grädden så att den blir tjock och fluffig. Spritsa en virvel på varje clementin. Servera clementinerna med Polly-fluffet.





Lägg upp clementinerna i trevliga portionsskålar.



Spritsa pollyfluffen på clementinerna och strössla över lite ätbart glitter om du vill det.

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV