• Agneta

JULCUPCAKES MED JULSTJÄRNOR


Vill du pynta dina julcupcakes lite extra så kan du göra små söta julstjärnor, se nedan steg-för-steg-beskrivning för att göra en förenklad variant av julstjärnor.

Här har vi gjort pepparkaksmuffins med lingon och toppat med vit chokladmousse. Receptet hittar du här.


1. Vi använder en silikonform för att göra julstjärnan.


2. Tryck i lite gul sockerpasta i blommans centrum.


3. Tryck i röd sockerpasta och forma en "svans" för att lättare få ut blomman.


4. Greppa formen med båda händerna och flexa formen genom att pressa tummarna underifrån. Lyft därefter ut blomman i svansen.


5. Nyp ihop kronbladen med fingrarna så de blir spetsiga som julstjärnan.


6. Skär av svansen. Vill du att blomman ska luta lite kan du låta en del var kvar. Vill du att den ska vara platt och "titta" rakt upp så skär bort hela svansen och låt det bli ett platt skärsnitt.


7. Vill du göra det enkelt låter du blomman vara som den är, eller....


8. ....så målar du lite röda prickar i blommans centrum. Julstjärnans centrum är framförallt gult och rött. 


9. Spritsa en virvel med vit chokladmousse och använd Wiltons tyll 1M.


10. Lägg dit julstjärnan och om du vill ge en ytterligare touch kan du strössla lite nonpareille julmix, se bilden högst upp.


Det här har jag använt i det här tipset:

Siliconform Blomma 6-bladig

Rödrutiga muffinsformar

Gul sockerpasta

Röd sockerpasta

Minispatel

Strösselmix Jul

Tårtdecors vita chokladmousse




PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV