• Agneta

LEOPARD CUPCAKES

Uppdaterad: 19 jan 2018


Lite chokladcupcakes i leopardformar kommer här i höstmörkret. Steg-för-steg-beskrivning kommer nedan.


1. Börja med att kavla ut lite chokladpasta, lite tjockare än slutresultatet och mönstra denna med en mönsterkavel. När man rullar över mönsterkaveln tunnar man ut pasta något därför är det bra att kavla något tjockare från början.


2. Stick ut med ett rundmått något större än din muffins om den har en upphöjning. Klä din muffins med pastan.


3. Pensla med Gold sparkles med en platt pensel för att ge lyster till mönstret.


4. Kavla ut ytterligare pasta. Här har jag blandat chokladpastan med lite modelleringspasta för att få en ljusare nyans. Kavla ut den ca 1 cm tjock.


5. Stick ut en blomma med “cupcakeutstickaren”. Baksidan på utstickaren är en plakett utstickare som kan användas att lägga på cupcakes. Passar bäst för plana cupcakes.


6. Jämna till kanterna på blomman och arbeta med fingret in mot mitten för att ge blomman lite mera form.


7. Markera nerver i blomman med en multikniv eller dylikt verktyg.


8. Gör en liten kula och fäst i mitten av blomman.


9. Stick ut ytterligare en omgång med blomutstickaren och skär ut enligt bilden.


10. Dessa blir till blad men se till att forma till dem och jämna till kanterna för att få bort de skarpa skurna kanterna.


11. Använd baksidan på multikniven eller liknande verktyg och markera en mittnerv.


12. Forma och sväng till bladen så de får lite mer liv.


13. Pudra blomman och bladen med lite gold sparkles.



Det här har jag använt till dessa cupcakes:

Chokladpasta

Modelleringspasta

Gold Sparkles

Cupcakeutstickare – blomma

Modelleringsverktyg - kniv

Leopard muffinsformar

Andra muffinsformar

Pensel

Mönsterkavel

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV