• Agneta

PEPPARKAKSCUPCAKES MED VIT CHOKLADMOUSSE & LINGON


Idag bjuder jag på lite pepparkakscupcakes med lingon och vit chokladmousse. Detta är en riktig höjdare i smakväg…


PEPPARKSMUFFINS (ca 12 st stora)


Ingredienser:

  • 2 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 msk kanel

  • 2 tsk ingefära

  • 1 tsk malen kryddnejlika

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 nypa salt

  • 1 dl rapsolja

  • 1 dl mjölk

  • 1 dl kesella

  • 1 dl frysta lingon till smeten + lite extra till topping på frostingen


GÖR SÅ HÄR:
  1. Vispa ägg och socker pösigt

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna

  3. Tillsätt rapsoljan

  4. Rör i halva mjölblandningen

  5. Blanda försiktigt

  6. Blanda mjölk och kesella och rör ner i smeten

  7. Tillsätt resten av mjölblandningen

  8. Rör om försiktigt

  9. Tillsätt frysta lingon i smeten

  10. Häll upp smeten till hälften i muffinsformar i en muffinsplåt

  11. Grädda mitt i ugn i ca 18 min i 200 gr

  12. Låt muffinsen svalna

  13. Vispa moussen enligt förpackningen.

  14. Spritsa med Wiltons tyll1M en snurra. Börja utifrån och gå inåt om du vill ha en topp i mitten.

  15. Dekorera med lite lingon på toppen.

Var noga med att alla ingredienser är rumsvarma innan du börjar och vispa aldrig när du häller ner mjölet i äggblandningen, rör bara försiktigt.



1. Baka muffinsen enligt receptet ovan. Att ha i lingon i smeten gör att muffinsen blir ännu saftigare. och den syrliga smaken balanserar bra mot allt det söta.



2. Spritsa ut lite vit chokladmousse med wiltons tyll 1M på varje muffins och toppa med några lingon. Här har jag använt Tårtdecors vita chokladmousse som är otroligt god som cupcakefrosting.



3. I brist på lämpligt uppläggningsfat så använde jag minimuffinsformarna som jag strök med strykjärnet för att få släta (jag lovar – det fungerar!). Om man nån gång vill göra trevliga glas- eller koppunderlägg som matchar formarna som muffinsen bakats i kan man göra på detta sätt.



4. Placera cupcakes på rondellerna direkt på bordet eller där de skall serveras.



Dessa cupcakes är goda både till kaffet och till glöggkalaset.




Låt dig väl smaka.


Detta har jag använt:


Vit chokladmousse

Lingon

Minimuffinsformar

Wiltonstyll 1M

Koppling

Spritspåsar


PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV