• Agneta

PEPPARKAKSMUFFINS MED LINGON


Ett gott recept på pepparkaksmuffins hittar du här. Som frosting har jag använt Tårtdecors vita chokladmousse som blir otroligt god som cupcake frosting.


PEPPARKAKSMUFFINS (ca 12 st stora)


Ingredienser:


2 ägg 2 dl strösocker

4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk kanel 2 tsk ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt

1 dl rapsolja 1 dl mjölk 1 dl kesella

1 dl frysta lingon till smeten + lite extra till topping på frostingen

GÖR SÅ HÄR:
  1. Vispa ägg och socker pösigt

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna

  3. Tillsätt rapsoljan

  4. Rör i halva mjölblandningen

  5. Blanda försiktigt

  6. Blanda mjölk och kesella och rör ner i smeten

  7. Tillsätt resten av mjölblandningen

  8. Rör om försiktigt

  9. Tillsätt frysta lingon i smeten

  10. Häll upp smeten till hälften i muffinsformar i en muffinsplåt

  11. Grädda mitt i ugn i ca 18 min i 200 gr

  12. Låt muffinsen svalna

  13. Vispa moussen enligt förpackningen.

  14. Spritsa med Wiltons tyll1M en snurra. Börja utifrån och gå inåt om du vill ha en topp i mitten.

  15. Dekorera med lite lingon på toppen.

Var noga med att alla ingredienser är rumsvarma innan du börjar och vispa aldrig när du häller ner mjölet i äggblandningen, rör bara försiktigt.


För att se produkterna jag använt i detta tips se här.

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV