• Agneta

SAFFRANSBISCOTTI



Idag blir det recept på saffransbiscotti. Gillar du saffran så är dessa biscotti  riktigt gott till glöggen eller kaffet i advent. Receptet hittade jag i tidningen Hembakat och första omgången har redan gått åt så det är dags och göra en ny. Receptet följer nedan.


SAFFRANSBISCOTTI (ca 30 st)


Ingredienser:

  • 100 gr smör eller margarin

  • 1 gr saffran

  • 2 ägg

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 1 1/2 dl sötmandel


GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.

2. Häll över smöret i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.

4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 25 min.

6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.

7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min


Igår tittade jag på “Leilas söta jul” i efterhand på TV4Play. Temat för programmet är saffran och där gör hon just en variant på saffransskorpor, fast med lite annan kryddning än detta recept. Programmet ligger ute några dagar till så vill du ha idéer till ytterligare en variant på dessa biscottis så ta en titt där.

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV