• Agneta

SOLROSCUPCAKES


Så här i begynnande höst får man muntra upp sig lite med att baka. Här följer en steg-för-steg-beskrivning hur du kan göra dessa solroscupcakes.


1. Kavla ut sockerpasta eller marsipan och stick ut med solrosutstickarna.

Eng: Roll out the sugarpaste or marzipan and cut out with the sunflower/gerbera cutters.


2. Måla mitten av solrosen med lite grön pulverfärg.

Eng: Paint the center of the flower with green dust colour.


3. Måla ytterkanten på kronbladen med lite brun pulverfärg, arbeta utifrån och in.

Eng: Paint the edges of the petals with brown dust colour, working from the outside and in.


4. Rulla en kula i brun sockerpasta eller marsipan. Platta till den med en sil för att få rutmönster.

Eng: Make a ball in sugarpaste or marzipan. Press with a sifter to make the squared pattern.


5. Fäst den i mitten av blomman med lite ätbart lim.

Eng: Attach the brown center of the flower with a small amount of edible glue.


6. Låt blommorna torka i en torkform, förslagsvis i en utklippt del av en äppelkartong.

Eng: Leave to set in a former.


7. Muffinsformar kan bli fina underlägg. Släta ut dem och lägg under din cupcake för en trevligare presentation vid servering. Här har jag klippt bort de vita partierna i pappersformen.

Eng: Cupcake liners can be used as nice coasters. Flat them out and place under your cupcake. In this case I have cut out the white areas of the cc liner.


8. Vill man ha helt släta underlägg kan man stryka dem med strykjärn.  Här har jag låtit dem förbli lite kupade.

Eng: If you prefer flat coasters you can use an iron to make them flat. In this case I think it was nice to keep them cupped.


9. Baka dina favorit muffins.  Spritsa på frostingen och sätt dit dina solrosor.

Eng: Bake your favorite muffins and pipe a swirl with the frosting. Put your sunflowers on top.


Det här har jag använt till det här tipset:

* FunCakes cupcakemix – för övrigt otrooooligt god för den som gillar mycket  vaniljsmak.

* Tårtdecors vita chokladmousse – fungerar alldeles utmärkt som frosting på cupcakes. Den är lätt och snabb att tillreda. Den blir fast i konsistensen och för sådanasom jag som tycker att vanlig creamcheese frosting är alldeles för söt och fet så är denna mousse jättegod, lätt och luftig.

* Solros/Gerberautstickare

* Tårtdecors sockerpasta. Marsipan kan man också använda.

* Squires Kitchens pastafärg Sunflower

* Squires Kitchens pulverfärg Leafgreen

* Squires Kitchens QFC pulverfärg Brun

* Wiltons muffinsformar Solrosor. Eller om man vill ha någon annan form så finns det här.


PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV