• Agneta

WIENERNOUGAT


Idag bjuder jag på lite Wienernougat – ett julgodis som går väldigt fort och är lätt att göra. Här kommer receptet:


Det här behöver du:

200 gr mandelspån

500 gr nougat

200 gr mörk choklad

100 gr ljus choklad

1. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna.

2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med nougaten i vattenbad.

3. Rör till en jämn smet innan du lägger i mandelspånen.

4. Klä en avlång form (ca 20x 30 cm) med smörpapper och häll i smeten.

5. Låt den därefter stelna i kylskåp och skär sen wienernougaten i fyrkanter ca 3 x 3 cm.

Detta är ett mäktigt julgodis och det behövs inte mycket innan blir nöjd.



Tips! Du kan välja att använda enbart mörk choklad i receptet, använd då totalt 300 gr choklad. 

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV